Ako na sacharidy - Martin Chudý,Mária Štefinová
Knihu kúpite v
1 e-shope
od
24,90 €
Panta Rhei
24,90 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Krátky popis
NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV + 21
VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV A k tomu
všetkému získate ZDARMA e-knihy ""Výživné sacharidové recepty"" a
""Sladké bez hriechu"" a 5 bonusových VIDEO návodov. 5 krokov ako
vyberať „sacharidy“ na váš tanier Ktoré sacharidové potraviny sú
najvýživnejšie a ktorým by ste sa mali vyhýbať TOP 20 lokálnych a
TOP 10 dovezených sacharidových potravín Ako kombinovať sacharidové
potraviny Kto, kedy a koľko sacharidov môže konzumovať Ako správne
pripraviť zeleninu, ovocie, obilniny, strukoviny a hľuzy, aby ste z
nich eliminovali škodlivé antinutrienty Ako namáčať, klíčiť a
fermentovať sacharidové potraviny Ako si pripraviť tradičný
celozrnný chlieb z kvásku Ktoré potraviny obsahujú najviac
pesticídov a ako sa ich zbaviť Ako je to s glykemickým indexom a
náložou Ako si pripraviť domáci kečup, džem, presnidávku alebo
čalamádu Prečo by ste už nikdy nemali konzumovať kôrku z chleba V
knihe tiež nájdete odporúčané značky výrobcov a predajcov, aký
kuchynský riad by ste mali používať a aký vyhodiť z vašej kuchyne a
mnoho ďalšieho... V KAPITOLE SLADKÉ BEZ HRIECHU SA NAUČÍTE: 7
krokov pre prípravu výživných dezertov Ktorých 5 „potravín“ by ste
už nikdy nemali použiť pri príprave dezertov Ktorých 13 potravín by
mali vaše dezerty obsahovať Pripraviť úžasný domáci tvaroh, džem a
presnidávku (pyré) PLUS TOP 10 SUPER SUROVÍN Z NAŠEJ KUCHYNE, KTORÉ
POUŽÍVAME PRE PRÍPRAVU DEZERTOV Naše sacharidové recepty majú 3
hlavné črty. Čerstvé a lokálne potraviny Keďže si veľmi zakladáme
na čerstvosti a tradičnom pestovaní potravín a radi podporujeme
miestnych a poctivých farmárov, v našich receptoch nenájdete
banány, tropické „čerstvé“ ovocie, alebo niektoré druhy zeleniny.
Naopak v nich nájdete celé obilniny, strukoviny, hľuzy a lokálne
ovocie a zeleninu. 50 a viac % sacharidov Keďže sú naše recepty
sacharidové, hlavná makroživina v nich sú sacharidy, ktoré
predstavujú minimálne 50 % z celkovej energie. Avšak dôležitejšie
než percentá sú prijaté gramy jednotlivých makroživín, ktoré v
prípade sacharidov nepresahujú 125 g na porciu a vo väčšine našich
receptov nepresahujú 100 g na porciu. Bez mäsa V našich receptoch
nenájdete mäso (ani rybacie), čím sme chceli vyhovieť aj lakto-ovo
vegetariánom. Napriek tomu obhajujeme konzumáciu orgánov a mäsa z
niektorých rýb, morských plodov, divoko žijúcich a tradične
chovaných a dostatočne dlho žijúcich zvierat. Pretože ich orgány a
mäso, ak sú správne pripravené, patria medzi najvýživnejšie
potraviny na planéte. A to či sa to niekomu páči, alebo nie. Naše
dezerty sa pýšia 3 hlavnými výhodami: TOP POTRAVINY BEZ CHÉMIE V
našich dezertoch nájdete len TOP suroviny, väčšinou lokálne a
farmárske. A žiadne margaríny, stužené tuky, lacné cukry,
stužovače, práškové zmesi, ani pšeničnú či inú bielu rafinovanú
múku. ZDRAVÉ TUKY A MINIMUM CUKROV Pri ich výrobe používame
farmárske maslo, smotanu, domáce vajcia, mascarpone, kakaové maslo,
kokosový tuk, orechy či semiačka. Čiže potraviny plné zdravých
nasýtených a nenasýtených tukov s minimom omega-6 tukov. Sladíme
kokosovým alebo nerafinovaným cukrom, medom, sušeným a čerstvým
ovocím. Žiadny lacný biely cukor a fruktózový sirup v našich
dezertoch nenájdete. PRIPRAVENÉ PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH Pri pečení
nad 150°C vzniká AKRYLAMID - rakovinotvorná a neurotoxická látka, a
desiatky ďalších podobných látok. Jej vznik charakterizuje hnedá
farba na povrchu koláčov. Preto preferujeme nepečené dezerty, alebo
tie, ktoré sú pečené pri nižších teplotách. S radosťou sme vám
niektoré z nich zhrnuli do našej knihy.