Spain’s capital is also its most ebullient city. To experience
Madrid is to explore its restaurants and eateries, prop up its
countless bars, and be swept up in its nocturnal charms. In this
diverse and open-armed city is a thriving restaurant scene with
menus serving dishes of infinite variety in the most innovatively
designed settings. Readers will find the most fashionable
destinations for enjoying the eating and reveling Madrid is famous
for in this flexi-bound little guide. Recipes are interspersed
among the lavishly illustrated profiles.
Kuchárska kniha, ktorú držíte v rukách, uzrela svetlo sveta v roku
1914. Bola prvá svojho druhu na Slovensku a zostavila ju
spisovateľka a etnografka Terézia Vansová (1857 - 1942).
Predstavila v nej vyše 900 receptov slovenských gazdiniek z prelomu
19. a 20. storočia. Odvtedy vyšla táto mimoriadna kniha v
niekoľkých vydaniach, naposledy v r. 1998. Teraz vám ju opäť
ponúkame v podobe, v akej ju v roku 1930 vydal nakladateľ a
kníhkupec F. Klimeš v Liptovskom sv. Mikuláši. Tak ako majú svoju
nezameniteľnú chuť a vôňu tradičné slovenské jedlá, má svoj pôvab
aj náš materinský jazyk spred desaťročí. Mnohé jedlá z čias našich
prastarých materí sa na Slovensku pripravujú dodnes, no písomná
podoba vtedajšej slovenčiny už nenávratne patrí minulosti.
Vychutnajte si ju spolu s jedlami z tejto jedinečnej knihy.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...