In this issue of Aperture, photographers explore the idea of
cosmologies through their origins, histories, and local universes.
The issue will feature a profile of Deana Lawson, whose work draws
on visions of the African diaspora, a look at the role of the
photograph in the paintings of Vija Celmins, which consider natural
phenomena, the cosmos, and time, Michael Schmidt's imagery of
artistic life in Berlin in the 1980s, Batia Suter's work with found
images, Pao Houa Her's project on the experiences of Hmong people,
and much more.
Kuchárska kniha, ktorú držíte v rukách, uzrela svetlo sveta v roku
1914. Bola prvá svojho druhu na Slovensku a zostavila ju
spisovateľka a etnografka Terézia Vansová (1857 - 1942).
Predstavila v nej vyše 900 receptov slovenských gazdiniek z prelomu
19. a 20. storočia. Odvtedy vyšla táto mimoriadna kniha v
niekoľkých vydaniach, naposledy v r. 1998. Teraz vám ju opäť
ponúkame v podobe, v akej ju v roku 1930 vydal nakladateľ a
kníhkupec F. Klimeš v Liptovskom sv. Mikuláši. Tak ako majú svoju
nezameniteľnú chuť a vôňu tradičné slovenské jedlá, má svoj pôvab
aj náš materinský jazyk spred desaťročí. Mnohé jedlá z čias našich
prastarých materí sa na Slovensku pripravujú dodnes, no písomná
podoba vtedajšej slovenčiny už nenávratne patrí minulosti.
Vychutnajte si ju spolu s jedlami z tejto jedinečnej knihy.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...