Domáci hojivý kefír - Matej Svorad Sabo
Knihu kúpite v
1 e-shope
od
17,10 €
Panta Rhei
17,10 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Krátky popis
Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným
životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré
dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca
hojivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá kefír
je jedno z najmenej náročných domácich zvieratiek. Kefírové mlieko
z obchodu môže byť dobré, ale účinkami ani zložením sa domácemu
kefíru nevyrovná. V knihe nájdete návod ako sa doma starať o svoje
kefírové zrná, ďalej recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež podrobné
vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Kefír
dokáže pomôcť pri rôznych tráviacich ťažkostiach, ale aj v rade
zdanlivo nesúvisiacich oblastí. Podporuje správnu prácu imunity,
prospieva pokožke, kostiam aj krvnému tlaku, duševne človeka dobre
naladí. Jedna časť knihy je venovaná rôznym mliečnym výrobkom.
Pomocou kefírovej kultúry možno vyrobiť tvaroh, maslo, rôzne druhy
syrov a aj jogurt. Priemyselné potravinárstvo nás vzdialilo od
sebestačnosti, celistvosti a prirodzenej rozmanitosti. Návody a
vysvetlenia v knihe v mnohom čerpajú z prác zahraničných nadšencov
pre domácu fermentáciu a syrárstvo vedú čitateľa späť k tomu, čo je
ľudské, hlboko výživné a zemské. Záujem o kefír vedie čitateľa k
pochopeniu našich mikrobiálnych priateľov. Nitka sa rozvetvuje k
otázkam plnohodnotnej stravy, vnútorného šťastia a zasiahne aj k
pravekým počiatkom pastierstva. Dotkne sa dokonca pôrodov, smrti a
tajomstva pretrvania. Autor podotýka: ,,Túžim, aby mali naše deti
možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako
spoločnosť ďalej rozvíjali. Verím, že práve kefír je jeden z
prostriedkov dáva nám silu čeliť zdravotným, hospodárskym a
ekologickým výzvam našej pohnutej doby.,,