In the sixteenth century, the humanist values and admiration for
classical antiquity that marked the early Renaissance spread from
Italy throughout the rest of the continent. Part of the ",Art
through the Centuries", series, this volume is divided into thre
Kuchárska kniha, ktorú držíte v rukách, uzrela svetlo sveta v roku
1914. Bola prvá svojho druhu na Slovensku a zostavila ju
spisovateľka a etnografka Terézia Vansová (1857 - 1942).
Predstavila v nej vyše 900 receptov slovenských gazdiniek z prelomu
19. a 20. storočia. Odvtedy vyšla táto mimoriadna kniha v
niekoľkých vydaniach, naposledy v r. 1998. Teraz vám ju opäť
ponúkame v podobe, v akej ju v roku 1930 vydal nakladateľ a
kníhkupec F. Klimeš v Liptovskom sv. Mikuláši. Tak ako majú svoju
nezameniteľnú chuť a vôňu tradičné slovenské jedlá, má svoj pôvab
aj náš materinský jazyk spred desaťročí. Mnohé jedlá z čias našich
prastarých materí sa na Slovensku pripravujú dodnes, no písomná
podoba vtedajšej slovenčiny už nenávratne patrí minulosti.
Vychutnajte si ju spolu s jedlami z tejto jedinečnej knihy.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...