Korenina je usušené semeno, plod, koreň, kôra alebo iná látka
rastlinného pôvodu. Používa sa predovšetkým na ochutenie,
zafarbenie a konzervovanie jedla. Táto kniha sa zaoberá všetkými
hlavnými koreninami, ktoré sa dnes používajú. Opisuje ich chuť,
vlastnosti a to, ako sa navzájom čo najlepšie dopĺňajú alebo ku
ktorému druhu mäsa či zeleniny sa hodia. Venuje sa aj liečivým
vlastnostiam, ktoré koreniny prenesú na jedlo. Kniha podrobne
opisuje vyše 50 najznámejších korenín, uvádza aj ich pôvod a
tradičné aj súčasné použitie. Text s množstvom informácií dopĺňajú
farebné ilustrácie. Výborný spoločník každého kuchára.
Vysokoškolská učebnica Praktická kinezioterapia je určená
fyzioterapeutom v rámci pregraduálneho, ale aj postgraduálneho
vzdelávania. Je komplexne prepracovanou, opravenou a rozšírenou
publikáciou pôvodného textu skrípt Najčastejšie používané liečebné
metodiky pre fyzioterapeutov (Hagovská, Mihalečková, 2012).
Fyzioterapia sa dotýka takmer všetkých základných klinických
odborov. Z toho vyplýva, že fyzioterapeuti by mali ovládať základné
poznatky o špeciálnych metódach, ktoré sa zaoberajú fyzioterapiou
vertebrologických a neurologických pacientov, pacientov s
ortopedickým ochorením, s gynekologickými a urologickými
problémami, a pacientov s psychosomatickou diagnózou. Väčšina
popísaných najznámejších 44 liečebných metód obsahuje obrázkovú
prílohu, na základe ktorej študenti dokážu lepšie pochopiť uvádzané
techniky a predísť chybnému vykonávaniu jednotlivých techník.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...