Personalities on the Plate: The Lives and Minds of Animals We Eat

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 26,13 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Personalities on the Plate: The Lives and Minds of Animals We Eat kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
26,13 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
In recent years, scientific advances in our understanding of animal minds have led to major changes in how we think about, and treat, animals in zoos and aquariums. The general public, it seems, is slowly coming to understand that animals like apes, elephants, and dolphins have not just brains, but complicated inner and social lives, and that we need to act accordingly. Yet that realization hasn't yet made its presence felt to any great degree in our most intimate relationship with animals: at the dinner table. Sure, there are vegetarians and vegans all over, but at the same time, meat consumption is up, and meat remains a central part of the culinary and dining experience for the majority of people in the developed world. With Personalities on the Plate, Barbara King asks us to think hard about our meat eating though this isn't a polemic intended to convert readers to veganism. What she is interested in is why we've not drawn food animals into our concern, and, as part of that, just what we do know about the minds and lives of chickens, cows, octopuses, fish, and more. Rooted in the latest science, and built on a mix of firsthand experience (including entomophagy, which, yes, is what you think it is) and close engagement with the work of scientists, farmers, vets, and chefs, Personalities on the Plate is an unforgettable journey through the world of animals we eat. Knowing what we know and what we may yet learn what is the proper ethical stance toward eating meat? What are the consequences for the planet? How can we life an ethically and ecologically sound life through our food choices? We could have no better guide to these fascinatingly thorny questions than King, whose deep empathy embraces human and animal alike. Readers will be moved, provoked, and changed by this powerful book.

Zobraziť všetky knihy autora University of Chicago Press, Barbara J. King
Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Oddelená strava Krása prichádza zvnútra
Prirodzený proces starnutia nemožno zadržať, avšak mladistvo vyzerať a žiariť pôvabmi, to môžeme dokázať. Ako? Ak si budeme správne ošetrovať svoj zovňajšok, dostatočne sa telesne i duševne uvoľníme a predovšetkým, ak sa budeme správne stravovať. Ak zanedbávame výživu a zabúdame na najlacnejší elixír krásy, vodu, ani tá najlepšia kozmetika nie je všemocná. Patríte medzi tých, ktorí chcú získať čo najviac poznatkov, ako mať peknú kožu a dokonalú pleť v každom veku? Dá sa skvelo vyzerať aj bez líčidiel? Akú úlohu môžu hrať vitamíny a minerály či bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny v tomto úsilí, ako si zabezpečiť ich dostatočný príjem? Autorka Katarína Horáková vo svojej knihe Oddelená strava: Krása prichádza zvnútra upriamuje svoju pozornosť na tieto otázky, ktoré predpokladá, že mnohým „víria hlavou“. Podrobne sa venuje tomu, čo je príčinou zvädnutej, ochabnutej, zvráskavenej pleti. Predstavuje krok za krokom, ako by sme sa mali stravovať pri rôznych typoch pokožky a jej nárokoch na výživu, aby sme mohli korigovať naše nedostatky, aby mohla naša krása opäť naplno vyniknúť. Uvádza aj jednoduché recepty na princípe oddelenej stravy, plné nielen chuti, ale aj cielene zložených živín. Telo nás často varuje, vysiela signály a nemou rečou nám naznačuje, čo potrebuje. V knihe autorka dešifruje tajomnú reč nášho tela. Potom už necháva rozhodnutie na čitateľovi, ako s touto informáciou bude zaobchádzať... Vzhľad vlasov a nechtov je barometrom nášho interného zdravia. Slabé zdravie vlasov a nechtov je zvyčajne príznakom deficitu živín. Kto ignoruje ich význam, presvedčí sa, že „podvádza“ sám seba. Autorka ponúka aj riešenia konkrétnych vlasových a nechtových problémov a uvádza tipy ako sa správne starať o svoje vlasy, ako podporiť ich zdravý rast. Kto teda chce aktívne niečo urobiť pre svoju pokožku, vlasy či nechty, aby boli pevné, aby mal stále sviežo napnuté tkanivo a uchoval si mladistvý vzhľad, odpoveď nájde v najnovšej knihe Kartaríny Horákovej Oddelená strava: Krása prichádza zvnútra. V príhovore k čitateľom na záver autorka konštatuje: "Bola by som veľmi rada, keby vaša „ješitnosť“, ale aj moja knižka vás dostatočne motivovali rozhodnúť sa jesť zdravšie, a tak si udržať večnú mladosť a krásu." Táto kniha nadväzuje na tvárovú gymnastiku a masáž tváre uvedenú v autorkinej knihe Oddelená strava: Pre zdravie. Dáva nám šancu prostredníctvom zdravej výživy zlepšiť svoj zovňajšok z vnútra von a usmerniť korigovanie našich nedostatkov tak, aby naša prirodzená krása a zdravie mohli opäť naplno vynikať.