Six Seasons

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu Six Seasons aktuálne nie je možné zakúpiť v žiadnom z porovnávaných e-shopov...
Našli sme knihu Six Seasons of Pasta, nehľadali ste ju náhodou aj vy?

Krátky popis
Six seasons - each with its own character. The first vegetables of spring are all about tenderness and new growth. We've been eating sturdy winter fare for so long that slender, tender, and delicate is exactly what we need ...a ripe juicy tomato would feel too much, too soon.Early summer steps up that game a bit - the flavours aren't yet intense, but the fresh and green notes are deeper and all is livelier. Midsummer starts the flavour riot - more variety, more colours and textures. Late summer is the lush period - the richest colours, most vibrant flavours, and sensuality.Then back to fall and winter, when life in the fields slows down. In each of the six seasons, McFadden celebrates vegetables as only a chef with the soul and experience of a farmer can. Vegetables appear not only in their prime seasons but also in multiple seasons, because how you handle, say, a young spring carrot bears no relationship to what you do to storage carrots in winter.McFadden's intuitive feel for the way seasons affect flavour translates into recipes that coax out the best of each ingredient.The 225 fresh, modern, and entirely approachable recipes range from the raw to the cooked to the preserved. While 75 percent of the recipes are vegetarian, there are plenty in which meat, seafood, and poultry play a supporting role. All have that great vibrancy made possible by McFadden's keen sense with seasoning, and his ability to get to deep and rich without the use of unnecessary fats.These are but a few of the many lessons taught in this beautifully photographed book.

Výber kníh vydavateľa Slovart

Zobraziť všetky knihy vydavateľa Slovart
Naše tipy


Oddelená strava Krása prichádza zvnútra
Prirodzený proces starnutia nemožno zadržať, avšak mladistvo vyzerať a žiariť pôvabmi, to môžeme dokázať. Ako? Ak si budeme správne ošetrovať svoj zovňajšok, dostatočne sa telesne i duševne uvoľníme a predovšetkým, ak sa budeme správne stravovať. Ak zanedbávame výživu a zabúdame na najlacnejší elixír krásy, vodu, ani tá najlepšia kozmetika nie je všemocná. Patríte medzi tých, ktorí chcú získať čo najviac poznatkov, ako mať peknú kožu a dokonalú pleť v každom veku? Dá sa skvelo vyzerať aj bez líčidiel? Akú úlohu môžu hrať vitamíny a minerály či bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny v tomto úsilí, ako si zabezpečiť ich dostatočný príjem? Autorka Katarína Horáková vo svojej knihe Oddelená strava: Krása prichádza zvnútra upriamuje svoju pozornosť na tieto otázky, ktoré predpokladá, že mnohým „víria hlavou“. Podrobne sa venuje tomu, čo je príčinou zvädnutej, ochabnutej, zvráskavenej pleti. Predstavuje krok za krokom, ako by sme sa mali stravovať pri rôznych typoch pokožky a jej nárokoch na výživu, aby sme mohli korigovať naše nedostatky, aby mohla naša krása opäť naplno vyniknúť. Uvádza aj jednoduché recepty na princípe oddelenej stravy, plné nielen chuti, ale aj cielene zložených živín. Telo nás často varuje, vysiela signály a nemou rečou nám naznačuje, čo potrebuje. V knihe autorka dešifruje tajomnú reč nášho tela. Potom už necháva rozhodnutie na čitateľovi, ako s touto informáciou bude zaobchádzať... Vzhľad vlasov a nechtov je barometrom nášho interného zdravia. Slabé zdravie vlasov a nechtov je zvyčajne príznakom deficitu živín. Kto ignoruje ich význam, presvedčí sa, že „podvádza“ sám seba. Autorka ponúka aj riešenia konkrétnych vlasových a nechtových problémov a uvádza tipy ako sa správne starať o svoje vlasy, ako podporiť ich zdravý rast. Kto teda chce aktívne niečo urobiť pre svoju pokožku, vlasy či nechty, aby boli pevné, aby mal stále sviežo napnuté tkanivo a uchoval si mladistvý vzhľad, odpoveď nájde v najnovšej knihe Kartaríny Horákovej Oddelená strava: Krása prichádza zvnútra. V príhovore k čitateľom na záver autorka konštatuje: "Bola by som veľmi rada, keby vaša „ješitnosť“, ale aj moja knižka vás dostatočne motivovali rozhodnúť sa jesť zdravšie, a tak si udržať večnú mladosť a krásu." Táto kniha nadväzuje na tvárovú gymnastiku a masáž tváre uvedenú v autorkinej knihe Oddelená strava: Pre zdravie. Dáva nám šancu prostredníctvom zdravej výživy zlepšiť svoj zovňajšok z vnútra von a usmerniť korigovanie našich nedostatkov tak, aby naša prirodzená krása a zdravie mohli opäť naplno vynikať.