Slovenské syrárske špeciality

a nájsť najvýhodnejšiu cenu za celú objednávku
Knihu kúpite v 1 e-shope od 34,20 €

Ak sa vám po kliknutí na tlačidlo "Do obchodu" nezobrazí stránka knihy vo vybranom e-shope, je potrebné vypnúť AdBlock vo vašom prehliadači pre našu stránku. Návod na vypnutie je napríklad na adrese https://www.sme.sk/dok/20466299/ako-vypnut-adblock-na-sme-sk-whitelist.

Slovenské syrárske špeciality kúpite na Knihyprekazdeho.sk
Knihyprekazdeho.sk
34,20 €
Skladom (dodanie do 3 dní)

Krátky popis
Milí výrobcovia a priatelia našich domácich syrárskych špecialít, dovoľujeme si Vám ponúknuť bližšie informácie o problematike výroby našich syrárskych špecialít, ktoré boli publikované v rôznych našich časopisoch. Naše Slovenské syrárske špeciality majú veľmi dlhú tradíciu a je potrebné si udržiavať tieto tradície a neustále ich zveľaďovať, t. j. udržiavať a zlepšovať ich kvalitu i rozširovať sortiment samotných syrov. Však práve tieto špeciality môžu byť i jedným zo Vašich zdrojov príjmov, prispejú pritom aj k obohateniu svojho regiónu, pomôžu agroturistike a určite i výrobcom urobia radosť. Medzi naše syrárske špeciality možno zaradiť najmä našu bryndzu, oštiepok a parenice No tých tradičných výrobkov najmä z ovčieho mlieka bola celá rada. V minulosti to boli najmä tvrdšie zrejúce syry ako napr. i pôvodná tvrdá bryndza, a celá rada polotvrdých syrov ako Klenovecký syrec, Karpatský syr, Toporecký, atď., ale i srvátkový syr Urda, a veľmi obľúbená bola a je i samotná žinčica. Do týchto špecialít sa postupne zaradili i mnohé čerstvé mäkké syry pod rôznymi názvami. Do syrárskych špecialít možno zaradiť i kozie syry, ktoré si získavajú čoraz väčšiu obľubu a raritou sú i krásne tzv. figurálne syry z pareného cesta a vytvarované do krásnych figúr, alebo syrových tort. Takéto syrárske špeciality sa prevažne robia na menších syrárňach, alebo farmách a salašoch a to nielen z ovčieho, ale i z kozieho a kravského mlieka. V tejto publikácii sú príspevky, ktoré dopĺňajú technológiu výroby Slovenských syrárskych špecialít z knižnej publikácii „Výroba syrov“ a sú tam aktuálne informácie zo života najmä na ovčích farmách a prevádzkach. Tieto informácie sú dôležité pre prax a sú tam naznačené problémy a ich riešenia. Veríme, že môžu pomôcť našim malým spracovateľom sa lepšie zorientovať a pomôže im to pri ďalšej práci. Taktiež dúfame, že sa nám spoločne podarí postupne získať väčšie spoločenské uznanie i aj aktívnejšiu pomoc riadiacich orgánov.
Výber kníh autora Karol Herian

Zobraziť všetky knihy autora Karol Herian
Naše tipy


Hranice - Kedy povedať nie, kedy povedať áno
Hranica v rôznych oblastiach nášho života vymedzuje, kto sa k nám smie priblížiť, pomáha nám rozhodnúť komu a čomu povieme nie alebo áno, či určiť vzťah k sebe samému. Hranica je rozhodnutie, ktorým definujeme veci a okolnosti, za ktoré sme zodpovední. Definuje, kto sme a kto nie sme. Kniha prináša biblický pohľad na hranice: čo hranice sú, čo chránia, ako sa vytvárajú, ako sú narušované, ako ich opraviť a ako ich využívať. Pomôže stanoviť či napraviť hranice vo vzťahu k našim blízkym – k rodine, partnerovi, deťom, v práci, ale aj k sebe samému a k Bohu.