Domáci chlieb a iné dobroty
Knihu kúpite v
3 e-shopoch
od
18,51 €
Gorila.sk
18,51 €
Skladom
(odoslanie ihneď)
Knihyprekazdeho.sk
18,91 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Panta Rhei
18,91 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Krátky popis
Nie je ťažké predvídať, že túto knihu budú milovníci chleba a
kysnutého cesta za krátko listovať ako svoju bibliu. A to nie je
žiadna náhoda. Pretože Pekáreň Limara vznikla práve preto, aby
rôznym generáciám predstavila domáce pečenie chleba a iného
kysnutého cesta, ktoré sa napriek tomu, že jeho technika je
jednoduchá, mylne pokladá za akúsi mágiu. Veď okrem základných
surovín ako: múka, voda, soľ, kvasnice, k nemu netreba nič viac než
štipka trpezlivosti a riadna kopa lásky. Kniha má osem kapitol.
Prvá z nich popisuje 12 krokov pri pečení chleba. Celý postup,
technika aj formovanie sú dôkladne popísané a ilustrované
fotografiami, aby sa doma každému poľahky podarilo dopracovať k
zlatohnedej voňavej a chrumkavej kôrke chleba z rúry. V siedmych
kapitolách s receptami na chlieb, koláče, šišky, rožky a žemle,
sladké aj slané pečivo, pľundrové cesto, praclíky a pagáče, nájdete
všetko, kvôli čomu ste doteraz chodili do pekární, no od teraz si
to už budete môcť upiecť aj doma. Prípravu 72 rôznych dobrôt
uľahčuje množstvo fotografií a kresieb. Od najjednoduchších
receptov z bielej múky tu nájdete i komplikovanejšie postupy
príprav pečív z celozrnnej, špaldovej, ražnej alebo inej múky.
Zatiaľ čo autor knihy krok za krokom učí začiatočníkov ako piecť
kysnuté cesto, pre pokročilejších pozbieral svoje najobľúbenejšie
recepty a pre tých čo radi experimentujú ponúka nové, nezvyčajné
recepty rozličných dobrôt. Už len na nás záleží, či sa pre radosť
celej rodiny staneme jedinečnými domácimi majstrami pekármi. „Koho
čo len raz opantá vôňa pečúceho sa chlebíka, kto sa započúva do
pukotajúceho šepkania chladnúceho bochníka, obdivuje jeho
prasklinky na kôrke a videl šťastné tváre, ktoré si na ňom
pochutnávali, pre toho nebude každodenné miesenie únavnou ťarchou.“
Mária Libor Tóth (Limora) „Po všetkých cudzokrajných knihách o
pekárstve a chlebe konečne niečo, čo spája naše kulinárske
tradície. Slovenská a maďarská kuchyňa majú k sebe veľmi blízko,
preto v tejto knihe nájdete množstvo známych receptov. Napriek
tomu, že sa tu nepečie z môjho obľúbeného kvásku, je kniha na
vysokej remeselnej aj odbornej úrovni. Autorka pracuje s cestom,
ako sa má, a postupne ho vedie cez všetky jeho stupne kysnutia. Nie
komplikovane, ale zato dôkladne a s množstvom cenných rád.“