'A brilliant, passionate and spellbinding tour de force' Claudia
Roden'Fuchsia Dunlop is one of the world's best writers on Chinese
food' Ken Hom CBE The epic tale of the world's most sophisticated
gastronomic culture, told through a banquet of thirty Chinese
dishesChinese was the earliest truly global cuisine. When the first
Chinese labourers began to sojourn and settle abroad, restaurants
appeared in their wake. Yet Chinese food has the curious
distinction of being both one of the world's best-loved culinary
traditions and one of the least understood.For more than a century,
the overwhelming dominance of a simplified form of Cantonese
cooking ensured that few foreigners experienced anything of its
richness and sophistication - but today that is beginning to
change. In this book, the James Beard Award-winning cook and writer
Fuchsia Dunlop explores the history, philosophy and techniques of
China's rich and ancient culinary culture. Each chapter examines a
classic dish, from mapo tofu to Dongpo pork, knife-scraped noodles
to braised pomelo pith, to reveal a singular aspect of Chinese
gastronomy, whether it's the importance of the soybean, the lure of
exotic ingredients or the history of Buddhist vegetarian
cuisine.Meeting local food producers, chefs, gourmets and home
cooks as she tastes her way across the country, Fuchsia invites
readers to join her on an unforgettable journey into Chinese food
as it is made, cooked, eaten and considered in its homeland.
Weaving together historical scholarship, mouth-watering
descriptions of food and on-the-ground research conducted over the
course of three decades, Invitation to a Banquet is a lively,
landmark tribute to the pleasures and mysteries of Chinese cuisine.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Invitation to a Banquet: The Story of Ch je 30,35 €
Mnoho publikácií so záhradkárskou tematikou, ktoré dodnes na našom
knižnom trhu vyšli, nespĺňa predstavy, aby sme mohli podľa popisu
presne krok po kroku robiť jednotlivé sezónne pracovné postupy.
Pisatelia týchto kníh nedokázali neraz sledy krokov zrozumiteľne
popísať a zároveň ich aj obrazovo zreteľne zdokumentovať. A práve o
to sa autori pokúsili v tejto knihe. Aktivity v ovocnej záhrade
zoradili podľa kalendára po mesiacoch, aby čitatelia-záhradkári
vedeli, ktoré práce kedy a ako treba robiť. Kniha OVOCNÁ ZÁHRADA:
Práce podľa mesiacov je v rámci edície Knihy do vrecka prvou v
poradí v novej sérii Záhrada: Ako na to? Postupne knihy v tejto
záhradkárskej sérii predstavia dôležité činnosti v zeleninovej,
ovocnej, okrasnej záhrade či vo vinohrade alebo pri ochrane,
starostlivosti a výžive záhradných a okrasných rastlín. Knihy budú
praktickými poradcami, kde si v príslušnej časti roka prečítame
rady, postupy, tipy a odporúčania odborníkov.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...