Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia
Knihu kúpite v
2 e-shopoch
od
37,11 €
Panta Rhei
37,11 €
Skladom
(odoslanie ihneď)
Knihyprekazdeho.sk
37,91 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Krátky popis
Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo
sveta výživy za špeciálnu cenu. Všetky kusy sú podpísané Medicína
výživy vydaná v roku 2021, z ktorej sa predalo viac ako 25 000 ks,
je teraz v limitovanej edícii 500 ks so špeciálnou obálkou a
vysvetlí vám do hĺbky ako funguje metabolizmus, spaľovanie,
ukladanie tuku a samozrejme teóriu zdravej výživy a životosprávy.
Nemusíte sa však báť, že by išlo o odbornú literatúru. Text je
písaný jednoducho, jasne a výstižne. Medicína výživy 2 z roku 2022
otvára dvere do praktických poznatkov z kuchyne, obchodu a prípravy
jedla. Kniha sa stala takisto bestsellerom, s predajom viac ako 11
000 ks. Skvelá kombinácia, vyplňujúca kompletne potrebné znalosti o
výžive, ktoré potrebujete na to, aby ste viedli zdravý a šťastný
život. V tejto kombinácii nájdete 72 receptov a približne 500 strán
textu, ktorý vám môže významne zlepšiť životosprávu. ČO V KNIHE
MEDICÍNA VÝŽIVY NÁJDETE? Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné
príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre
začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a
spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z
troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často)
zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe
výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a
životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám. Aké časti v knihe
nájdete: 1.Základy výživy 2.Ostatné súčasti životosprávy a zdravia
3.Diéty, režimy, dietológia ochorení *V časti ZÁKLADY VÝŽIVY
zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je
prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas
dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o
všetkých živinách či pitnom režime. *V časti OSTATNÉ SÚČASTI
ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine,
ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie.
Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú
naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si
fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a
chudnutie. *Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa
nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej
diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a
nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o
prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických
ochoreniach a prístupoch v stravovaní. *Všetky tieto odborné témy
sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a
zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom
to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V
závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :) V
knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: *Normálny vzťah k jedlu a
športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké
*Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme
maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku.
*Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych
zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. *Popíšeme
si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na
“magických” 2000 kalórií denne. *Prebehneme v praxi dobré zdroje
rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej
vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov,
ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj
inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a
najdôležitejších minerálov. *Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho
netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to,
aké sú základné potraviny v jeho košíku. *Takisto preberáme ako sa
jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. *Prístupný bude
rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. *Detailne
si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia
niekedy zatajiť niektoré fakty. *Ukáže vám, ako bleskovo vedieť
čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako
niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do
košíku. *Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a
intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať. *Prejdeme si
“claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje
bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli,
bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti.
*Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať
pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať
v obchode a orientovať sa v nich. *V naozajstnej kuchynskej praxi
už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a
kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli
skôr pokaziť. *Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte
a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali. *Preberieme si aký
je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom
spotreby. *Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo
to naozaj je a čo to naozaj nie je. *Prejdeme si aditíva,
konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory,
emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako
je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku. *Pri mlieku sa
zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT
mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí
vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi. *Budete vedieť triky,
ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa
čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať
kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na
cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi
energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho. *Povenujeme
sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké
riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad,
že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty?
*Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu
robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím. *V neskorších
častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa
deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na
pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny.
*Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného
hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania
rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny!
*Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo
znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v
kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť
zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa
tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií. *Na záver
vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne
indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový,
vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú
pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!