Moderná kuchárka
Knihu kúpite v
3 e-shopoch
od
18,59 €
Panta Rhei
18,99 €
Skladom
(odoslanie ihneď)
Knihyprekazdeho.sk
18,99 €
Skladom
(dodanie do 3 dní)
Gorila.sk
18,59 €
Skladom
(dodanie do 14 dní)
Krátky popis
V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov
skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny,
ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska
surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť
užívateľov na pôvod a správne využitie surovín, ktoré máme k
dispozícii na prípravu každodennej potravy. Uviedli sme aj tabuľku,
v ktorých ročných obdobiach sa na trh dostanú jednotlivé druhy
zeleniny, šalátov a ovocia, a to napriek tomu, že trh je po celý
rok zásobovaný pestrým sortimentom surovín. Netýka sa to zeleniny a
ovocia, ale aj mäsa a mäsových výrobkov, napr. mäso zo zveriny a
ryby môžeme konzumovať po celý rok. Z jatočných výrobkov sú to
hlavne obľúbené zabíjačkové výrobky, ktorých príprava a konzumácia
podľa starých zvyklostí bola viazaná výlučne na zimné mesiace.
Ďalšie časti knihy sú rozdelené podľa gastronomického poradia, t.
j. na predkrmy, polievky, vaječné, mäsité pokrmy, a to jatočné
mäsá, hydina, zverina, ryby, zelenina. Nevynechali sme ani studenú
kuchyňu, múčniky, dezerty a ďalšie pochúťky. Pri spracovaní
receptúr sme mysleli aj na tých, ktorí dbajú o svoju líniu, tým, že
pri každej receptúre sú uvedené ich energetické hodnoty v
kilokalóriách a kilojouloch.