Building with wood as an ecologically viable material is a
tradition with a long history. The timber architecture, which has
ensued over the past centuries, reveals to the modern observer the
depth of knowledge which has enabled both Eastern und Western
cultures to use this wonderful material in such a creative way. In
the most typical method of building with wood, elements are
connected by using wood joints which do not require the assistance
of adhesives or metal connectors.This art of wood jointing reached
its zenith in Japan, but Europe too provided its share of highly
influential forms. By looking at several hundred examples from
Japan and 18 European countries, with a new chapter on China added
to this enlarged edition, this book de-scribes in great detail the
history of timber architecture in terms of its technical, aesthetic
and ecological dimensions. This thorough study is a mine of
information to specialists in this field, it opens up to the
craftsman of today what has become an almost forgotten world and
provides a fascinating account for the general reader. With a
Foreword by Valerio Olgiati.",Here is a man who has trekked though
the wild Carpathian forests, the Norwegian outback, the Russian
steppes and obscure regions of Japan in pursuit of the wood joint.
He tells the story with a sense of unfolding discovery, for anyone
interested in how buildings work this book is a joy to read", --the
architects' journal
Kuchárska kniha, ktorú držíte v rukách, uzrela svetlo sveta v roku
1914. Bola prvá svojho druhu na Slovensku a zostavila ju
spisovateľka a etnografka Terézia Vansová (1857 - 1942).
Predstavila v nej vyše 900 receptov slovenských gazdiniek z prelomu
19. a 20. storočia. Odvtedy vyšla táto mimoriadna kniha v
niekoľkých vydaniach, naposledy v r. 1998. Teraz vám ju opäť
ponúkame v podobe, v akej ju v roku 1930 vydal nakladateľ a
kníhkupec F. Klimeš v Liptovskom sv. Mikuláši. Tak ako majú svoju
nezameniteľnú chuť a vôňu tradičné slovenské jedlá, má svoj pôvab
aj náš materinský jazyk spred desaťročí. Mnohé jedlá z čias našich
prastarých materí sa na Slovensku pripravujú dodnes, no písomná
podoba vtedajšej slovenčiny už nenávratne patrí minulosti.
Vychutnajte si ju spolu s jedlami z tejto jedinečnej knihy.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...