Niet nad vôňu čerstvo upečeného chlebíka alebo rožkov, s tým bude
súhlasiť asi každý. „Odteraz si už nikdy nevychutnám naozajstný
chlieb? Čo budem vlastne jesť? Veď lepok je skoro všade!“ určite
bežalo v hlave nejednému z vás vo chvíli, keď vám stanovili
diagnózu celiakia, intolerancia lepku alebo alergia na lepok. Svet
sa v tej chvíli nezrútil ani sa neprestal točiť. Tak dobre. Na
chvíľu sa pre vás asi zastavil. Možno sa vám zdalo, že to
nezvládnete, pretože lepok sa nachádzal takmer v každej potravine,
ktorú ste chytili do rúk. Postupne však objavíte nový, bezlepkový
svet a s našou kuchárskou knihou Recepty pre celiatikov ho spolu
znovu roztočíme. Pripravili sme pre vás skvelé osvedčené recepty, z
ktorých si napečiete vynikajúce pečivo, koláče, uvaríte výborné
jedlá. Budú zaručene chutiť nielen vám, ale aj ostatným členom
rodiny, ktorí nemusia držať bezlepkovú diétu. Bonusom je, že sú
zdravšie. Naše chlebíky chutia tak výborne ako tie s lepkom. A
koláče si zamilujete. Neveríte? Tak vyskúšajte! Prelistujte si
knihu a pustite sa do skúšania. Verím, že s našimi receptmi váš
svet nielen roztočíme, ale že vám život bude chutiť ešte lepšie ako
doteraz. Ukážka: Banánový chlebík s kokosom Čas prípravy: 50 minút
Na 10 porcií potrebujeme: - 3 vajcia - 150 g trstinového cukru - 10
lyžíc rozpusteného rastlinného tuku s maslovou príchuťou - 2 zrelé
banány + 1 na ozdobenie - 150 g rozvarenej jazmínovej ryže - 100 g
strúhaného kokosu - 200 g kukuričnej múky - 50 g nasekanej čokolády
s vysokým obsahom kakaa - 2 lyžičky bezlepkového prášku do pečiva -
štipku soli Postup: 1. Vajcia s cukrom vyšľaháme pri vysokých
otáčkach. Šľaháme, kým sa zmes zmení na hustú penu. 2. Pridáme
rozpustený tuk, banány a opäť dáme šľahať na vysokú rýchlosť. Zrelé
banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridáme ryžu a opäť premiešame.
3. Kukuričnú múku zmiešame so štipkou soli a s práškom do pečiva.
Pridáme do cesta. Potom do cesta vsypeme kokos a kúsky čokolády a
premiešame. 4. Formu vymažeme tukom a vysypeme kukuričnou múkou
alebo kokosom. Vlejeme do nej cesto. Navrch môžeme dať priečne
prekrojený banán. Pečieme na 170 °C asi 40 minút. Koláč bude
hotový, keď po vpichnutí špajdle do stredu ostane špajdľa čistá.
Vývoj ceny
Aktuálna Ø cena knihy Recepty pre celiatikov je 14,34 €
Pokračovanie úspešnej trilógie Pán Prsteňov, v ktorom sa zavŕši
príbeh putovania hobita Froda k Puklinám osudu a vojny, ktorá
zavládla v Stredozemi. Knihu preložil Otakar Kořínek.
Stále hľadáte nejaké knihy on-line a už Vás nebaví prechádzať všetky e-shopy?
Nájdite všetky knihy, ktoré si chcete kúpiť. Pridajte si ich do košíka a nechajte nás, aby sme porovnali ceny a dostupnosť e-shopov s knihami a zobrazili Vám tie najvýhodnejšie ponuky!
Potom už stačí len prejsť do vybraného e-shopu a knihy si objednať...